23 oktober, 2006

Höst på torpet



Mysigt att se torpet i skymningen! Ena halvan av grinden är grundmålad i allafall!
Det blommar fortfarande i rabatterna! Helt otroligt.......
Jordgubbarna skjuter iväg skott åt alla håll och kanter. Nästa år kommer vi nog få en bättre skörd än i år. En närbild på det ena äppelträdets vackra höstlöv.
Luktärt och lavendel.

Snygga krukställningen som blev utan blommor och kalle kanin i trädgården!
Vi åkte ut i lördags och tog det bara lugnt. Vi hade väl tänkt att höströja lite, men det regnade för mycket så det enda som gjordes var att alla trädgårdsmöbler och uteduschen plockades ihop och ställdes i boden. Vår snälla granne kom över med en tio-liters hink full med trattkantareller!!!!!! Tusen tack! R och hans pappa har blivit utbjudna på jakt. Nu skall bara en dag planeras och då blir det jaga av. Vår granne har en hund och att jaga med hund är en helt annan upplevelse än att jaga utan säger de som vet!!! Hoppas på lite vilt till frysen!
Maja tycker att vedspisen är så otroligt spännande och det blir många många nej när vi är ute vilket inte är så kul för någon. Trappan är också spännande. Vi får vara med och passa hela tiden, så det är inte alltid det känns som vila när vi är ute! Men det är kul att se hennes upptäckarglädje. Och det är ju precis så det skall vara!

Inga kommentarer: