12 september, 2006

Maja har fått ett eget rum!





Vår godbit har fått en egen mysmadrass med massor av härliga kuddar! Förra veckan lämnade vi Maja till moster, morbror och kusin D för att åka till Ikea! Vi köpte en madrass, korgar till den vita expedit hyllan, en skattkista och lite annat smått och gott. Sedan hem för att röja och rensa! Vad mycket man får gjort utan att ha en liten skrutta som hänger i byxbenen! Snacka om att man blir effektiv. Vi hann lika mycket på en timme som vi gjorde på tre timmar innan vi fick Maja!!! Vi flyttade ut skrivbordet i vardagsrummet, och det blev kanonbra! Det känns som att vi utnyttjar de utrymmen vi har på ett ganska så effektivt sätt. Vardagsrummet blev ett helt annat rum när vi för någon månad sedan möblerade om och ställde soffan med ryggen mot fönstret och fåtöljen mittemot. Det blev en mysig sittplats och skapade lekutrymme åt Maja på golvet och ett bra ställe att ställa skrivbordet på. Nåväl, tillbaka till lilla Majsans rum! Fram med mattan och ut med madrassen och sedan fick jag äntligen börja inreda! Kuddarna kom fort på plats och korgarna åkte in i expedithyllan, dock med mina sygrejer i nu, men snyggt blev det i allafall! Olivträdet fick sällskap av två små soltåliga gröna växter i rosa och ljusblå krukor. Mysiga Anna-dockan fick hedersplatsen med prinsesskrona på uppe på lackhyllan. R gjorde en snygg lösning som döljer vajerns fästen i ek. Jättefint! Och jag gjorde en tavla med fjärilar till Maja! Har blivit helt såld på fjärilar. Jag förstorade upp stämpeln som vi hade till dopinbjudningarna och klippte ut fjärilarna i snygga scrappapper med cardstock i olika färger som baksida. Snyggt blev det i ribbaramen från ikea. Lite Andy Warhol aktigt....typ! I vajern hänger bla lite fina kort som Maja har fått , ett par söta småsmå skor, och en jättefin teckning som Maja´s kusin H har gjort. H ritade av kalikå-masken!

Det är så mysigt att Maja har fått sitt eget rum! Hon sover fortfarande hos oss, men jag börjar vänja mig lite mer på tanken att Maja en dag skall sova därinne. Det känns bättre nu när det har blivit så mysigt. Det är fortfarande en del saker som skall fixas i rummet, såsom gardiner (en kort rosa linnekappa), ett litet bord med små stolar (vita) och två tavellister som skall sitta vid bordet...osv!

Just nu sover skruttan på balkongen och jag njuter av dagens första och andra kopp kaffe! Har fått någon variant (?!) av mjölkstockning, och blivit väckt femtielva ggr inatt så idag blir det lugnt. Vi tog en prommis till Willys i förmiddags så Maja har fått luft i allafall.

Posten kom nyss och jag hörde hur det dunsade ute i hallen. Fick Hus & Hem, Allt i Hemmet (min favorit!) och Allt om fritidshus och trädgård..........igår kom Sköna hem. Hur bra ser det här ut då!? Sade i allafall upp prenumerationen på Sh igår. Fick även en avi från posten så det blir till att stoppa ner Maja i babybjörnen (som hon bara älskar, hon spritter i hela kroppen när hon ser vad som komma skall-sötis!) och gå ner till utlämningsstället och se vad det kan vara! Kanske ett paket från Pysselpunkten!!!

1 kommentar:

Diana sa...

Å vilket fint rum Maja har. Didrik får inte flytta in i sitt förrän vi är klara med köket.

Kika på nya numret av Lantliv (nr 9). Så himla mycket fint. Inredning, mat, kläder. Fick mig verkligen att komma i höststämning och längta till landet ännu mer!

KRAM